perjantai 9. tammikuuta 2015

Dokumenttielokuva Laulu / Documentary movie Song

Yle TV1 esittää maanataina 12.1.2015 klo 21.30 - 22.50 dokumenttielokuvan Laulu, uusinta esitetään lauantaina 17.1.2015 klo 13.30 alkaen. Dokumentti on katsottavissa myös yleareenasta ensimmäisen esityksen jäälkeen 30 päivän ajan.

"Dokumenttielokuva Laulu seuraa Suomen viimeiseksi runolaulajaksi nimetyn Jussi Huovisen ja hänen oppilaansa, kuvataiteilija Hanneriina Moisseisen tapaamisia. Samalla seurataan uuden, Huovisen opeista ammentavan teoksen syntymää. Opettajan ja oppilaan tarinat risteävät ja perinne jatkaa kulkuaan.

Huovinen, 90, on kotikylänsä Hietajärven ainoa asukas. Hän on viimeinen elossa oleva suomalainen, joka on oppinut vuosituhansia vanhoja runolauluja suullista tietä, omalta äidiltään ja isältään. Moisseinen, 35, on kuvataiteilija ja sarjakuvataiteilija, joka haluaa oppia Jussin lauluja ja kaikkea sitä viisautta, joka niihin kätkeytyy.

Selma Vilhusen ohjaama elokuva seuraa Hanneriinaa ja Jussia kaksi ja puoli vuotta. Laulu on se voima, joka yhdistää ihmiset ajasta ja paikasta riippumatta ja kiinnittää heidät osaksi jotakin suurempaa. Se lohduttaa silloin kun kipu on suurin, ja sen avulla ilo moninkertaistuu.
Ohjaus: Selma Vilhunen. Tuotanto: Tuffi Films Oy. Suomi, 2014."

Elokuvan viralliset sivut: http://www.lauluelokuva.fi/ 

Katso ohjelma Ylen sivuilla maanantaina 12.1.2015 klo 21.30 alkaen http://ohjelmaopas.yle.fi/1-2155398

LAULU elokuvan facebook sivut (https://www.facebook.com/lauluelokuva.fi) tiedottivat että elokuvan DVD tullaan julkaisemaan Helmikuun aikana.


   Jussi Huvoinen on kotikylänsä Hietajärven ainoa asukas.
Jussi Huovinen is the only resident of Hietajärvi, his home village in Suomussalmi, Finland.

Finnish television channel Yle TV1 will air documentary movie Song on monday january 12th, 2015 and replay will be aired on saturday january 17th. Program will also be available in www.yle.fi/areena for 30 days after aired on TV.

"Dokumentary movie Song follows the meeting of Finlands last runesinger Jussi Huovinen and his student, a visual artist Hanneriina Moisseinen.

Huovinen, 90 years old, is the last resident of Hietajärvi, his home village in Suomussalmi, Finland. Huovinen is last living person in Finland who has learned centuries old runesongs by oral ways from his own mother and father. Moisseinen, age 35, is an visual and comic artist who wants to learn runesongs and all the wisdom that is hidden for them from Jussi.

Documentary follows Jussi and Hanneriina about two and half years and it has been directed by Selma Vihunen. Song is the force that unites people regardless of time or place and ties them part of something greater. It consoles when pain is greatest and makes hapiness multiple.

Directed by Selma Vihunen. Production: Tuffi Films Oy, Finland, 2014."

More information please visit at http://www.lauluelokuva.fi/

Watch program from Yle website available on monday january 12th starting at 9.30 p.m.
http://ohjelmaopas.yle.fi/1-2155398

Official facebook of Song (LAULU) movie (https://www.facebook.com/lauluelokuva.fi) released information on february 3rd that DVD version of movie will be released during february.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Feel free to comment and discuss / Kommentointi ja keskustelu vapaata